12 Ekim 2013 Cumartesi

İstanbul'dan otostop

İstanbul gibi büyük şehirlerden çıkmak büyük dert. Git git, şehir bitmek bilmiyor. Genel prensip olarak, toplu taşıma araçları ile mümkün olduğunca şehir dışına çıkarak otostopa başlamanızı öneririm.

- Trakya tarafından yola çıkmak için metrobüse atlayın, son durağa -yani an itibariyle Beylikdüzü olmalı- kadar gidin, orada uygun bir yer bulun.

- Anadolu tarafı biraz daha zorlu. Mesela Bolu-Ankara taraflarına gidecekseniz, otobana çıkmak lazım bir şekilde. Çamlıca gişelerine varma yolunu bulamamıştım en son. Yakınlardan geçen bir otobüs veya dolmuş varsa (mutlaka bana da haber verin :) ) ona binin ve yürüyerek gişelerin hemen sonrasına geçin. Orada yavaşlayan araçlar büyük fırsat.

- Anadolu tarafında alternatif çözüm Gebze gişelerden binmek. Ben de bu yolu internetten birinden görmüştüm. Kadıköy Gebze dolmuşuna binip orada bir dolmuşa daha binip (neye binmeniz gerektiğini sorun) otobana varabiliyorsunuz. aşağı indiniz mi baş parmak havaya...

- Eğer Bursa, Balıkesir, İzmir istikametine gidiyorsanız; Kartal veya Pendik'ten deniz otobüsü ile Yalova'ya geçmeniz ve buradan Bursa yönüne doğru otostopa başlamanız ciddi zaman kazandıracak ve hayatınızı çok kolaylaştıracaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder